Mystery Sonatas / for Rosa Anne Teresa De Keersmaeker, Amandine Beyer / Rosas, Gli Incogniti

14 mei 2022


Amare, Den Haag

€ 10,00 - € 54,00

Tickets
foto
Anne Van Aerschot

Als muzikale vertaling van de vijftien Heilige Mysteriën uit het leven van de Maagd Maria zijn deze virtuoze vioolsonates intrinsiek religieus en verhalend. Tegelijk nodigen ze, door de aanwezigheid van muzikale dansvormen als gigues, allemandes en courantes, uit tot de dans.

“Anne Teresa De Keersmaeker richt in haar nieuwe creatie haar choreografisch onderzoek op de ‘Mysterie’- of ‘Rozenkrans’-sonates van de 17de-eeuwse, uit Bohemen afkomstige componist Heinrich Ignaz Franz Biber.”

Aangetrokken door de helderheid van Bibers muzikale structuur en zijn numerologische benadering, verdiept De Keersmaeker zich in de mystieke en geometrische rijkdom van deze muziek en maakt ze zich de Sonates eigen in een choreografie voor zes dansers.

Voor deze creatie hernieuwt ze haar samenwerking met Amandine Beyer, met wie ze eerder Partita 2 (2013) en de Six Brandenburg Concertos (2018) realiseerde. De violiste voert de Mysteriesonates samen met haar ensemble Gli Incogniti uit.

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
za 14 mei 2022 20:15 Amare, Den Haag € 10,00 - € 54,00 Geweest

Impressies

foto
Anne van Aerschot
foto
Anne van Aerschot
foto
Anne van Aerschot
foto
Anne Van Aerschot

Credits

Deze voorstelling is te zien dankzij het Fonds Internationale Dans (FIND). Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Dans Theater bundelen in dit fonds hun krachten met als doel spraakmakende internationale dansproducties in Amare te presenteren en Den Haag als de dansstad van Nederland te profileren.

Aanbevolen

Sacre – Circa

Info & tickets

Celui qui tombe – Yoann Bourgeois

Info & tickets