Sutra Sidi Larbi Cherkaoui & Shaolin monks

28 t/m 30 mei 2025


Amare, Den Haag

€ 19,00 - € 54,00

Tickets
foto
Hugo Glendinning

Sutra is een samenwerking tussen de Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, beeldhouwer Antony Gormley en 19 boeddhistische monniken van de Shaolin-tempel in China. Wereldwijd leverde deze voorstelling overal staande ovaties op en werd door ruim 250.000 mensen gezien. En nu te zien in Amare Den Haag!

Cherkaoui was als kind al gefascineerd door de spiritualiteit en lichaamsbeheersing van de eeuwenoude Chinese vechtkunst. Hij sloot zich tijdelijk op bij een groep Shaolin monniken in China, verdiepte zich in hun leefwijze en de manier waarop zij hun lichaam tot in elke vezel leren te beheersen. Zo werd Sutra (wat staat voor de verzamelde teksten van Boeddha) een gezamenlijke reis, een culturele uitwisseling en een zoektocht naar een gedeeld artistiek universum.

Het resultaat was adembenemend. In een eenvoudig, maar subliem decor van 21 houten kisten maakt Cherkaoui optimaal gebruik van de kracht, behendigheid en beheersing van de monniken. Het decor van die houten kisten (een ontwerp van Turner Prize winnaar Antony Gormley) wordt steeds 'verbouwd' - nu eens een muur, dan weer een brug of tempel. Spectaculaire acrobatiek wordt afgewisseld met humoristische en ontroerende scènes. 

Voeg daarbij de speciaal in opdracht gemaakte partituur van de Poolse componist Szymon Brzóska toe en het is duidelijk waarom Sutra de harten van iedereen over de hele wereld veroverde als een van de meest geavanceerde dansproducties en een waar kunstwerk.

“Verbluffende en internationaal bekroonde mix van hedendaagse dans en kungfu.”

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
wo 28 mei 2025 19:45 Amare, Den Haag €19,00 - €54,00 bestel
do 29 mei 2025 19:45 Amare, Den Haag €19,00 - €54,00 bestel
vr 30 mei 2025 19:45 Amare, Den Haag €19,00 - €54,00 bestel

Impressies

foto
Hugo Glendinning
foto
Hugo Glendinning
foto
Hugo Glendinning
foto
Hugo Glendinning
toon meer
foto
Hugo Glendinning

Reviews

“Sutra exceeds even our highest expectations.”

The New York Times

‘The play with the crates is magical. Every time you think all the ways of stacking and tilting have been used, Cherkaoui conjures up another kaleidoscopic setting. (...) Stunningly beautiful.’

NRC

“Unique, profoundly imagined show.”

The Guardian

Credits

Direction and choreography: Sidi Larbi Cherkaoui
Stage design: Antony Gormley
Music: Szymon Brzóska
A Sadler’s Wells London Production

Deze voorstelling is te zien dankzij het Fonds Internationale Dans (FIND). Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Dans Theater bundelen in dit fonds hun krachten met als doel spraakmakende internationale dansproducties naar Nederland te halen en in Amare te presenteren om Den Haag als de dansstad van Nederland te profileren.

Aanbevolen

SKID & Wild Poetry – GöteborgsOperans Danskompani

Info & tickets

Black Sabbath - The Ballet – Birmingham Royal Ballet

Info & tickets