Until we sleep Botis Seva / Far From the Norm

17 december 2024


Amare ,Den Haag

€ 16,00 - € 35,00

Tickets
foto
Camilla Greenwell

Botis Seva is een met de Olivier Award bekroonde danskunstenaar, choreograaf en regisseur die werkt op het snijvlak van hedendaagse dans, hiphop, fysiek theater en film. Zijn voorstellingen zijn visuele kunstwerken en zijn unieke danstaal maakt hem een belangrijke speler binnen het hiphop danstheater. Tijdens het schrit_tmacher festival afgelopen maart ging zijn laatste werk Until we sleep in wereldpremière en deze voorstelling is nu te zien via FIND (Fonds Internationale Dans). In Until we sleep vraag Botis Seva zich af wat ras en cultuur betekenen in de wereld van vandaag. 

Bezwerende meditatie over leiderschap
Until we sleep volgt een vrouw op zoek naar geloof terwijl ze een dolende gemeenschap door het verschuiven van de tijd leidt. De golvende bewegingen van de dansers van Far From The Norm lopen moeiteloos over in een bovenaardse soundtrack van percussie en keelklanken, terwijl het doordringende licht de performance kracht bijzet. Met een scala aan dansstijlen, van popping tot breaking en van krump tot hedendaagse dans toont Seva de zwaarte van onderdrukkend leiderschap. Met de hoop van een vrouwelijk leiderschap dat daar iets anders tegenoverstelt.

Botis Seva: “Hiphop is een kunstvorm waar ik mee ben opgegroeid, maar tijdens mijn ontwikkeling in de dans ben ik ook hedendaagse dans tegengekomen. Dit heeft me ook in staat gesteld om een nieuwe manier van werken te vinden – mijn aanpak is altijd gericht op het vinden van de diepere ziel van het werk en de thema’s die we onderzoeken. Ik wil dingen graag laten groeien en trouw blijven aan mijn werkelijke gevoelens.”

Over dansgezelschap Far From The Norm
Onder leiding van danskunstenaar, choreograaf en regisseur Botis Seva maakt Far From The Norm eerlijke, relevante multidisciplinaire voorstellingen, die de vragen van deze tijd weerspiegelen. De dansers deconstrueren urban vocabulaires, spelen met de percepties van hiphop en creëren werk dat mensen en groepen verbindt. Hun werk is origineel, vitaal en onbevreesd, het mixt dans met andere disciplines, zoals film en het nodigt uit tot debat over sociale politieke kwesties en de hedendaagse wereld.

Waarschuwing: in deze voorstelling komt stroboscooplicht, harde muziek, nevel en licht geweld voor.

Deze voorstelling is te zien dankzij het Fonds Internationale Dans (FIND). Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Dans Theater bundelen in dit fonds hun krachten met als doel spraakmakende internationale dansproducties naar Nederland te halen en in Amare te presenteren om Den Haag als de dansstad van Nederland te profileren.

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
di 17 december 2024 19:45 Amare, Den Haag €16,00 - €35,00 bestel

Impressies

foto
Camilla Greenwell
foto
Tom Visser
foto
Camilla Greenwell
foto
Tom Visser
toon meer
foto
Tom Visser

Reviews

Het uithoudingsvermogen en de kracht van de dansers waren indrukwekkend. De uitzonderlijke choreografie, versmolten met een meeslepende verhaallijn en een vlekkeloze uitvoering zorgden voor een stuk vol rauwe, knetterende energie.

Sussex Express

Credits

Credits Until we sleep
Choreographer & Director: Botis Seva
Composer: Torben Sylvest
Costume Designer: Ryan Dawson-Laight
Lighting Designer : Tom Visser
Dancers: Jordan Douglas, Shangomola Edunjobi, Larissa Koopman, Joshua Nash, Rose Sall Sao, Joshua Shanny-Wynter, Victoria Shulungu
Rehearsal Support: Hayleigh Sellors
Apprentice artists 2023/24: Margaux Pourpoint and Penelope Klamert
Mix & Mastering: Pär Carlsson
Music Collaborators: Pär Carlsson, Chief Chebe, Charlotte Clark, Moustapha Gadiaga, Mohamed Gueye, Eric Mauricia, Paul Shofolahan, Teodor Sjöqvist, That Colombian songbird
Costume supervisor: Rosie Whiting
Costume Makers: Sophie Lincoln, Izzy Pellow, Klara Landin Larsson, Isobel Williams, Chantal Short
Prop Maker: Bek Palmer
Set Design: Matter Design
Photography: Camilla Greenwell, Tom Visser
Film: Ben Williams 
Visual Design: Daniel C Ferro

Credits Far From The Norm Team
Artistic Director: Botis Seva
Executive Producer: Lee Griffiths
Marketing Manager: Siân Gilling
Production Manager: Andy Downie
Touring Production Manager: Chris Burr, Andrej Gubanov
Until We Sleep Tour Manager: Gabija Capelyte
With thanks to Shiloh Seva and Lou Cope

Until We Sleep is co-produced by DanceEast, DE SINGEL, Points Communs - Nouvelle Scène nationale of Cergy-Pontoise / Val d'Oise, Rum för Dans, Sadler's Wells, schrit_tmacher Festival, Tanz Köln (Cologne), Théâtre de la Ville - Paris, The Joyce Theater and The Lowry. 

Commissioned by Brighton Dome & Festival and Warwick Arts Centre. Supported by FABRIC and University of East London Dance: Urban Practice. 

Funded by Arts Council England, The Linbury Trust, Cockayne Grants for the Arts, PRS Foundation’s The Open Fund and The London Community Foundation.

 

Aanbevolen

Black Sabbath - The Ballet – Birmingham Royal Ballet

Info & tickets

LOVETRAIN2020 – Emanuel Gat Dance

Info & tickets