Nederlands Balletgala 2024 Dansersfonds'79

11 november 2024


DeLaMar, Amsterdam

€ 40,00 - € 85,00

Tickets
foto
Antoinette Mooy

EXTRA FEESTELIJKE EDITIE VAN HET NEDERLANDS BALLETGALA

Het Dansersfonds van voormalig balletsterren Alexandra Radius en Han Ebbelaar bestaat 45 jaar en viert dat in november met een extra feestelijke editie van het Nederlands Balletgala. De top van de Nederlandse dans zal zijn opwachting maken tijdens deze bijzondere benefietvoorstelling ten gunste van jong én bewezen Nederlands danstalent.

Hoogtepunten tijdens de gala-editie van dit jaar zijn onder meer Hans van Manens iconische ‘ballet voor twee’ Sarcasmen, uitgevoerd door solisten van Het Nationale Ballet, Mauro Bigonzetti’s wervelende Cantata (Introdans) en fragmenten uit Jiří Kyliáns verrukkelijke Dream Dances (De Dutch Don’t Dance Division) en Ed Wubbes theatrale, energieke Le Chat Noir (Scapino Ballet Rotterdam). Daarnaast presenteren Het Nationale Ballet en Introdans ook andere werken, en zullen verder ook Nederlands Dans Theater, Conny Janssen Danst en de Junior Company van Het Nationale Ballet te zien zijn in recente hitproducties.

Tijdens het Nederlands Balletgala krijgt u dus de kans om op één avond (opnieuw) kennis te maken met het neusje van de zalm van de Nederlandse dans. Naast alle live optredens wordt bovendien een unieke opname vertoont van Voorbij gegaan, het duet dat Rudi van Dantzig, voormalig artistiek directeur van Het Nationale Ballet, in 1979 maakte voor het twintigjarig dansersjubileum van Radius en Ebbelaar. Bij die gelegenheid richtte het echtpaar ook het Dansersfonds ’79 op, dat nu dus al 45 jaar actief is, en met onder meer beurzen, prijzen en speciale giften Nederlandse (en in Nederland werkzame) dansers stimuleert en ondersteunt.

Met optredens van HET NATIONALE BALLET, JUNIOR COMPANY VAN HET NATIONALE BALLET, NEDERLANDS DANS THEATER, INTRODANS, SCAPINO BALLET ROTTERDAM, CONNY JANSSEN DANST en DE DUTCH DON’T DANCE DIVISION.

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
ma 11 november 2024 19:30 DeLaMar, Amsterdam €40,00 - €85,00 bestel

Impressies

foto
Hans Gerritsen
foto
Hans Gerritsen
foto
Hans Gerritsen
foto
Hans Gerritsen
toon meer
foto
Antoinette Mooy

Aanbevolen

Wings of Time – Norwegian National Ballet

Info & tickets

Until we sleep – Botis Seva / Far From the Norm

Info & tickets